Je zuurverdiende spullen beveiligen is nooit overstandig. Hier zijn 6 kleine maatregelen en actie’s die al heel wat gelegenheidsinbrekers afschrikken.


1. Sociale controle 

 
Een hoge haag of omheining mogen dan wel een gevoel van veiligheid geven, vaak is dit vals. Je onttrekt je eigendom aan het zicht waardoor inbrekers vrij spel krijgen. Is je woning moeilijk zichtbaar, dan ontbreekt de sociale controle en heeft de inbreker meer tijd. Verlaat je het huis voor langere tijd, vraag dan je buren om een oogje in het zeil te houden. 
 

2. Schriklichten 

 
Een licht met sensor dat op basis van beweging aanfloept, kan vaak voldoende zijn als afschrikmiddel. Inbrekers staan immers niet graag in de spotlights. Ook een timer op de lichten in huis kan bij een langere afwezigheid helpen. Zo lijkt het of er iemand in huis is, wat inbrekers afschrikt. 
 

3. Gebruik je gezond verstand 

 
Wist je dat er net zoveel inbraken overdag als ’s nachts plaatsvinden? Laat ook overdag geen deuren open staan, doe de garagepoort op slot en laat niets waardevols in het zicht liggen. Heb je een alarm, zet het dan ook altijd op. Ook als je maar even de deur uitgaat. Anders is het zonde van de investering en sla je je achteraf voor het hoofd. 
 

4. Monteer extra veiligheidssloten

 
Aan de buitendeuren kan je extra veiligheidssloten toevoegen. Een meerpuntsluiting is overigens een must. Ook extra raamsloten en raamgreepsloten zijn zeker geen slechte investering. Ook al wordt een raam kapot geslagen, dan nog zullen ze zonder sleutel niet geopend kunnen worden. 
 
Voor ramen die niet zichtbaar zijn, kan het een optie zijn om vaste exemplaren te plaatsen. Deze zijn zeer moeilijk uit de gevel te trekken en doen de dief heel wat tijd verliezen. 
 
Wil je toch met camera’s of alarmen aan de slag dan willen we je nog de volgende 2 tips meegeven: 
 

5. Buitencamera’s werken! 

 
Inbrekers merken deze camera’s op en vaak is dit al voldoende om ze voor een makkelijkere optie te laten kiezen. Combineer dit met schriklichten en je verkleint de kansen op een inbraak zeer sterk. 
 

6. Installeer een alarm

 
Ook deze tip ligt voor de hand, maar het blijft toch een aanrader. Vaak worden huizen/appartementen met alarmen overgeslagen. Het risico is voor de inbrekers te groot. Een alarm is dus altijd een verstandige investering, zeker indien deze aan een alarmcentrale is gekoppeld.

bron: http://immo.vlan.be/nl/Nieuws/1847/6-tips-om-je-huis-te-beveiligen?utm_source=dbimmovlan&utm_medium=email&utm_campaign=20160328_immovlanweekly_nl&utm_content=article_2

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]