25 april 2017
 
Voor de Vlaamse overheid is het verhogen van de energiezuinigheid van het woningbestand een prioriteit. Onder meer door behulp van premies wordt de burger gestimuleerd om energiebesparende investeringen te doen. Voor heel wat renovatiewerken kan je genieten van de renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Nieuw sinds begin dit jaar is de totaalrenovatiebonus.
Totaalrenovatiebonussen bovenop individuele premies
 
Als in een bestaande woning of appartement na 1 januari 2017 binnen een periode van 5 jaar minstens drie van de zeven energiebesparende investeringen worden uitgevoerd (dak, vloer, muur, glas, zonneboiler, warmtepomp of ventilatie), kan een voucher of BENO-pass worden geactiveerd.
 
Daardoor kan je aanspraak maken op totaalrenovatiebonussen bovenop de individuele premies die voor deze investeringen al werden uitbetaald.
 
De premiehoogte in woningen bedraagt na de derde investering 1.250 euro, na de vierde 1.750 euro, na de vijfde 2.750 euro. Hiervoor is wel een EPC nodig als bewijs dat de woning voldoet aan de eerste vijf investeringen. Na de zesde investering bedraagt de bonus in totaal 3.750 euro en na de zevende in totaal 4.750 euro. Voor appartementen bedragen de bonussen de helft.

Algemene info over premies vind je op energiesparen.be.
Bron: Vlaams Energieagentschap
 

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]