U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Blog

Wat gebeurt er allemaal binnen ons kantoor, in de omgeving en in het algemeen? Wij houden u graag op de hoogte van alle ontwikkelingen op de woningmarkt.

VERKOOP vandaag UW KOT met ons Kantoor

woensdag 27 mei 2020

VERKOOP vandaag UW KOT met ons KANTOOR
& shop LOKAAL voor 200 euro in #OOSTKAMP

ACTIE VERLENGD WEGENS GROOT SUCCES TOT 31/12/2020
 

Corona, Covid 19, het virus blijft ons allemaal in de ban houden en beheerst op vandaag ons leven en hoe we met elkaar omgaan.
 
Niet alleen in Oostkamp, maar wereldwijd zal in de impact van de huidige coronacrisis nog een tijdje blijven nazinderen, ook in de vastgoedsector.
Na 8 weken van stilstand zijn de vastgoedkantoren weer volop aan de slag gegaan en proberen we er allemaal op onze manier het beste van te maken.
 

Onze nieuwe actie

COVID 19

vrijdag 3 april 2020

Q & A: COVID-19 en de werking van uw vastgoedkantoor
 
Net zoals vele andere ondernemingen ondervinden ook wij hinder van de noodzakelijke maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. In deze “questions & answers” geven wij u graag meer duidelijkheid omtrent de verdere werking van ons vastgoedkantoor.

Lees meer

Lenteschoonmaak

maandag 30 maart 2020

De lente het seizoen waarbij de bomen groener worden en planten gaan
bloeien! Waar het geleidelijk aan warmer wordt en het buiten langer klaar is!
Maar ook het uitgelezen moment aan die lenteschoonmaak te beginnen. Maar
hoe begin je daar weer aan? In dit artikel geven we jullie alvast graag enkele
tips & tricks mee om het schoonmaken vlot te laten verlopen.

Lees meer

UPDATE - DE HUURWAARBORG

maandag 24 februari 2020

Het staat de partijen vrij om in de huurovereenkomst al dan niet overeen te komen dat er een huurwaarborg moet worden gevestigd, als garantie voor de goede uitvoering van de verbintenissen van de huurder.
Normaliter is dit het geval, doch het vragen van een huurwaarborg berust geenszins op een wettelijk verplichting.
 

Lees meer

2 belangrijke wijzigingen vanaf 2020:

woensdag 29 januari 2020

De twee grootste wijzigingen vanaf 2020 zijn enerzijds de verlaagde verkooprechten en anderzijds de strengere energie- eisen bij nieuwbouw en renovatie.

Lees meer

De dakisolatienorm: welke veranderingen zijn er op til?

maandag 23 december 2019

Volgens de Vlaamse dakisolatienorm moeten alle daken van woningen en huurwoningen tegen 2020 geïsoleerd zijn. Maar wat houdt dit in en wat is de minimumnorm waaraan men moet voldoen? Wat als de norm niet gehaald wordt? Meuleman & Loeters licht graag al even de veranderingen toe die op til zijn. Uiteraard bent u steeds welkom in ons vastgoedkantoor voor een uitgebreidere toelichting.

Lees meer

Hoe profiteert u van een lagere registratiebelasting?

maandag 23 december 2019

Het antwoord is simpel: door uw woning energiezuiniger te maken. Sinds juni vorig jaar is de belasting op de aankoop van een onroerend goed geüniformeerd naar één vast tarief van 7% met een extra korting voor een bescheiden woning.  Bent u echter van plan om uw woning binnen de vijf jaar grondig te renoveren en zo energiezuiniger te maken? Dan wordt u daarvoor fiscaal beloond en zakt het belastingtarief op de aankoopsom van uw woning van 7% naar 6 %. Meuleman & Loeters vertelt u graag hoe u kan genieten van dit fiscaal voordeel.

Lees meer

Op wat moet u letten bij de verhuur van een woning of appartement?

maandag 23 december 2019

Bent u van plan een woning of appartement te verhuren? Uiteraard staat Meuleman & Loeters klaar om u hierin te begeleiden. Er zijn wel een aantal minimale kwaliteitsvereisten waaraan uw woning of appartement moet voldoen. We geven u dan ook graag al enkele raadgevingen mee als u overweegt uw pand te verhuren.

Lees meer

Wie mag uw vermogen beheren als u dat niet meer kan?

maandag 23 december 2019

We hopen allemaal op een zorgeloze oude dag, maar helaas hebben we dat niet in de hand. Wat als het plots niet meer lukt? Heb u er al over nagedacht wie er dan uw vermogen mag beheren en uw geldzaken regelen? Met een zorgvolmacht geeft u iemand toestemming om te zorgen voor uw vermogen in geval u het zelf niet meer kan. Voor u kan het een geruststellende gedachte zijn om te weten dat ook dan uw vermogen in goede handen is. We gaan hier graag even wat dieper op in.

Lees meer

Met welke kosten moet ik rekening houden bij de aankoop van een woning?

maandag 23 december 2019

U hebt uw droomhuis gevonden? Fantastisch! Meuleman & Loeters deelt in uw enthousiasme. Daarom willen wij u graag informeren over de kosten waarmee u moet rekening houden bij de aankoop van een woning of bouwgrond. Bovenop de aankoopprijs komen er immers nog een aantal kosten bij.  De belangrijkste zijn: 

Lees meer

Wat u moet weten over het vernieuwd Energieprestatiecertificaat (EPC+)

woensdag 23 oktober 2019

Als u een pand te koop of te huur aanbiedt, hebt u een Energieprestatiecertificaat nodig. Op dit certificaat, kortweg EPC, vindt u terug hoe energiezuinig een woning is. Het EPC werd nu volledig vernieuwd en geeft, naast een energiescore, voortaan een energielabel en nog heel wat andere praktische info weer. 

Meuleman & Loeters informeert u graag over de belangrijkste aanpassingen van dit nieuwe EPC+. 

Lees meer
Terug naar boven
Sluit menu Meuleman & Loeters